Wat is crypto cloud mining en hoe kun je daar geld mee verdienen?

Bij crypto cloud mining kun je als consument rekenkracht huren van een cloud mining provider. Daarmee kun je cryptocurrencies delven zonder dure hardware en elektriciteitskosten. Daardoor kun je ook als gewone particulier crypto’s mijnen zonder de aanzienlijke investering te doen die nodig zijn bij cryptovaluta mijnen op de traditionele manier. In dit artikel leggen we uit wat crypto cloud mining is en hoe je daar geld mee kunt verdienen.

Bij crypto cloud mining kun je rekenkracht huren bij een crypto cloud provider en crypto's minen. © Laura Tara / Pixabay
Bij crypto cloud mining kun je rekenkracht huren bij een crypto cloud provider en crypto’s minen. © Laura Tara / Pixabay

Crypto’s mijnen: duur en ingewikkeld proces

Er zijn verschillende manieren om aan crypto’s te komen. Zo kun je beleggen in crypto’s, maar je kunt ook crypto’s minen. Bij het mijnen van crypto’s worden transacties geverifieerd en toegevoegd aan het digitale grootboek van de blockchain. Het is een cruciaal aspect van het cryptocurrency-ecosysteem, omdat het helpt het netwerk te beveiligen en miners beloont met nieuwe munten. Nadeel is dat crypto’s mijnen een complex en duur proces is, waarvoor veel rekenkracht en energie nodig is. En dan hebben we het nog niet over het lawaai dat al die apparaten maken. Niet echt iets wat je op je zolderkamer wilt doen. Dit is waar crypto cloud mining om de hoek komt kijken.

Dit zijn de voordelen van crypto cloud mining

Een van de belangrijkste voordelen van cloud mining is dat er geen dure hardware en elektriciteitskosten nodig zijn. De traditionele manier van crypto mijnen vereist steeds krachtiger computerapparatuur, zoals ASIC’s (Application-Specific Integrated Circuit), die duur kunnen zijn in aanschaf en onderhoud. Al die krachtige computers vreten stroom. Met crypto cloud mining vervallen deze kosten omdat de cloud mining provider zorgt voor de hardware- en stroomkosten.

Makkelijker opschalen met crypto cloud mining

Een ander voordeel van crypto cloud mining is dat het mijnen makkelijker op te schalen is. ‘Klassiek’ crypto’s mijnen vereist vaak een aanzienlijke investering vooraf om de nodige hardware aan te schaffen. Dat zet een rem op schaalvergroting. Met crypto cloud mijnen kunnen individuen het mijnen gemakkelijk naar behoefte verhogen of verlagen, wat meer flexibiliteit en schaalbaarheid mogelijk maakt. Simpel gezegd: als je wilt opschalen, open je een nieuw contract bij een crypto cloud mining provider.

Crypto cloud mining kan alleen met crypto’s die volgens het Proof of Work-principe werken. Let er wel op dat niet alle aanbieders van cloud mining dezelfde faciliteiten bieden. Het is dus heel belangrijk om eerst onderzoek te doen en een gerenommeerde cloud mining provider te kiezen. Maar ja, dat geldt eigenlijk voor alles wat met crypto te maken heeft: doe eerst grondig onderzoek.

Wat bieden crypto cloud mining providers?

Er zijn grofweg drie diensten die crypto cloud providers kunnen aanbieden. De eerste is de meest eenvoudige: je sluit een contract af, stort een bedrag en daarmee huur je rekenkracht, oftewel hash power in cryptotermen. Verder heb je er geen omkijken naar. Je moet natuurlijk wel even in de gaten houden of de gemijnde crypto’s ook netjes in je wallet worden bijgeschreven

Daarnaast zijn er ook crypto mining providers bij wie je mining apparatuur kunt huren of je huurt virtuele hosting. In die twee gevallen zit je dus zelf meer aan de knoppen.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.